ty_01

Вести

 • Куќиште на работниот алат во калап по сопствен калап од 2k

  На сликата е прикажано пластично куќиште за електричен работен алат за вежбање. Тие беа формирани со вбризгување со 2 истрели со 2 различни компоненти во различен пластичен материјал. Едниот е PC/ABS, а меката пластика е TPU. Пластичната лепливост меѓу себе е критична за квалитетот на завршниот дел, а ...
  Прочитај повеќе
 • Класичен индекс-2k обликување

  Овој дел треба да се користи за внатрешен уред за самочистење на индустриската машина. Потребна е и цврстина внатре за да може да издржи милиони ротации што се отвораат со лежиште и мекост надвор за да ги избрише нечистотијата. Тоа беше проект на кој вложивме многу време и енергија, но резултатот беше достоен за...
  Прочитај повеќе
 • Кои се процесите вклучени во калапи со инјектирање на пластика?

  Главните мерки на претпазливост за калапи со вбризгување на пластика и процесите вклучени во него: 1. Циклус на обликување на производот со калапи со вбризгување, кој вклучува време на калапи со вбризгување и време на ладење на производот. Ефективната контрола на овие времиња има големо влијание врз квалитетот на производот. Пред вбризгување, ние ...
  Прочитај повеќе
 • Развој на производство на Smart Automation

  | Flint Industry Brain, Автор | 14-тиот петгодишен план на Гуи Џиакси во Кина започна целосно да се лансира во 2021 година, а следните пет години ќе бидат важна фаза за градење нови предности во дигиталната економија. Земајќи го паметното производство на автоматизација како можност за промовирање на висококвалитетното...
  Прочитај повеќе
 • DT-TotalSolutions успешно ја испорача целосната линија за автоматизација за проектот за петридиш

  1) DT-TotalSolutions успешно ја испорача линијата за целосна автоматизација за проектот петри-диш. Станува збор за проект со стек-калап со критични влошки направени од 3D печатење за да се постигне времетраење на циклусот пократко од 8 секунди. Проектот вклучува: – 3 магацин калапи петри садови и горните и долните...
  Прочитај повеќе
 • Вести за развој на калапи со инјектирање (MIM)

  Вести од кинеската деловна разузнавачка мрежа: Калапот со вбризгување на метален прав (MIM) е воведување на модерна технологија за калапи со вбризгување на пластика во полето на металургијата на прав, која ги интегрира технологијата на обликување на пластика, полимерната хемија, технологијата за металургија на прав и металните материјали...
  Прочитај повеќе
 • Набавка и одржување на електричен скутер

  Одржувајте здрав разум Животот на литиумската батерија што се користи во електричниот скутер е тесно поврзан со секојдневната употреба и одржување на корисниците 1. Развијте навика за полнење додека ја користите за да ја одржувате батеријата целосно наполнета. 2. Според должината на патувањето да се одреди должината на полнење т...
  Прочитај повеќе
 • По еден век, дали подемот на електричниот скутер може да создаде нова историја

  Во последниве години, со влошувањето на сообраќајниот метеж во големите градови, популарноста на метрото и порастот на индустријата за агенции за возење, побарувачката за пешачење на кратки растојанија рапидно расте, а различни видови алатки за пешачење се појавуваат како што налага времето, и Електричниот скутер исто така е...
  Прочитај повеќе
 • Како да го зголемите животниот век на батеријата на електричниот скутер?

  Новокупената литиумска батерија ќе има малку енергија, па корисниците ќе можат директно да ја користат кога ќе ја добијат батеријата, да ја потрошат преостанатата моќност и да ја надополнат. По 2-3 пати на нормална употреба, активноста на литиумската батерија може целосно да се активира. Литиумските батерии немаат мемориски ефект и можат да ...
  Прочитај повеќе