ty_01

Керамика

Следете ја применливоста на прецизната технологија

Прецизната керамика се користи во електронските информации, воздушната, новата енергија, полупроводниците, машините, индустриската опрема, електрониката за широка потрошувачка и други области.

Керамика со силикон нитрид

Добри карактеристики на термички шок.

Одлична електрична изолација.

Идеален материјал за дисипација на топлина за електрични и електронски апликации.

Исклучително тврд материјал.

Супер отпорност на абење.

Заеднички полиња: електронски компоненти, ладилник, сечило на турбината итн.

Silicon Nitride Ceramics (1)
Silicon Nitride Ceramics (2)
Silicon Nitride Ceramics (3)

Цирконија керамика

Ниска топлинска спроводливост, добри хемиски својства.

Добра термичка стабилност и лази на високи температури.

Има добра стабилност на киселини, бази и алкални топи, стопи од стакло и стопени метали.

Стабилната цирконија има ниска цврстина, мала кршливост и висока цврстина на фрактура.

Сензорот за кислород од цирконија има висока точност на мерењето на кислородот и добра стабилност при висока температура.

Откривање на содржина на кислород во емисиите на издувни гасови на машината за внатрешна енергија.

Може да се користи како огноотпорен, високотемпературен структурен материјал, биолошки материјал и електронски материјал.

Zirconia Ceramics (2)
Zirconia Ceramics (1)
Zirconia Ceramics (3)

Алумина керамика

Добра спроводливост, механичка сила и висока отпорност на температура.

Задоволете ги потребите за секојдневна употреба и посебни перформанси.

Содржината на Al2O3 во керамичкиот систем е над 99,9%.

Може да се користи како основна плоча на интегрирано коло и високофреквентен изолационен материјал.

Неговата пропустливост на светлина и отпорноста на корозија на алкалните метали може да се користат како цевка за натриумска ламба.

Керамички лежишта, керамички заптивки, вентили за вода и електрични вакуумски уреди.

Alumina Ceramics (3)
Alumina Ceramics (2)
Alumina Ceramics (1)

Керамика од силициум карбид

Одлични механички својства, одлична отпорност на оксидација.

Висока отпорност на абење и низок коефициент на триење.

Отпорност на висока јачина.

Работната температура може да достигне 1600 ~ 1700 степени Целзиусови.

Спроводливоста на топлина е исто така висока.

Широко се користи во лежишта со висока температура, панели отпорни на куршуми, млазници, делови отпорни на висока температура на корозија и делови за електронска опрема со висока температура и висока фреквенција и други области.

Silicon Carbide Ceramics (3)
Silicon Carbide Ceramics (1)
Silicon Carbide Ceramics (2)