ty_01

Метал

Извршување на висококвалитетни метални производи

Стапкање умре

Прогресивно печатење е најефикасното решение за печат што може да обезбеди и производствен резултат и квалитет.

Може да има неколку комплети делови за печат кои се комбинираат од различни делови во различни форми произведени од прогресивно печат.

Долго време, како да се провери квалитетот на делот беше голем предизвик, сè додека не ја користиме нашата технологија за визија и не го инсталираме CCD системот за прогресивно печат.

Системот ја комбинира функцијата на проверка на квалитетот, вклучително и за форма на дел, проверка на димензиите, проверка на изгледот на делови.

Stamping Die (1)
Stamping Die (2)
Stamping Die (3)
Stamping Die (4)
Stamping Die (5)
Stamping Die (6)

Дие Кастинг

Без разлика што барате делови за кастинг направени од Алу, цинк или Mg, можеме да ви ја обезбедиме нашата услуга со врвен квалитет со разумен буџет.

За некои делови за леење со матрица за кои е потребна секундарна обработка, како што е дупчење, откопување и обложување, можеме да ви ја обезбедиме услугата со едно застанување. Ова е традиционалното решение за леење.

За да се заштедат трошоците за производство на леење, калап за леење со повеќе лизгачие најдобро решение. За делови од мувла за леење со повеќе лизгачи, нема потреба од дополнителна работа за откопување или полирање на дел од површината.

Овие 2 чекори можат да ве спасат од огромните трошоци за работна сила. Вкупното време на циклусот на фрлање може да биде кратко и помалку од 10 секунди.

Заедно, обично обезбедуваме изработка на алат за сечење со одвојување + линија за автоматизација, на овој начин можете да поставите одвојување со алатката за сечење и линијата за автоматизација речиси целосно без работна сила за да ги добиете финалните делови.

Die casting mold-6
Die casting mold-3
Die casting mold-1
Die casting mold-4
Die casting mold-2
Die casting mold-5

Инвестициско кастинг

Инвестициски кастинг е добро решение за производство на леење производи од нерѓосувачки челик, на примери за делови направени од 403SS и 316SS, итн.

Ова е старо решение за лиење метал развиено од леење песок. Целосната процедура на производство е многу долга и бавна.

Обично се потребни околу месец и половина за една производна серија. По изработка на калапи од Алу. или од челик, потребен е и восочен калап.

Недостатоци на ова решение се: низок излез на краток рок, потребно е долго време за да се исполни целосната процедура; димензијата на делот е многу помала во толеранцијата во споредба со пластичното вбризгување и леење со матрица бидејќи до сега има многу процедури кои се уште се прават рачно со потребна многу тешка работна сила; некои карактеристики не можат да се формираат и може да се направат само од секундарна обработка како мелење, дупчење или полирање.

Investment casting (1)
Investment casting (4)
Investment casting (2)
Investment casting (5)
Investment casting (3)
Investment casting (6)